Aandacht voor het kleinste kamertje

Niemand kan het ontkennen: op de kleinste kamer van ons huis, brengen we allemaal betrekkelijk veel tijd door. Als je een beetje gezond bent, zit je er zeker meerdere keren per dag. Het is dus ook van belang dat je je op de wc op je gemak voelt. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kan bereiken. Zelf heb ik met een paar trucs mijn wc getransformeerd tot een kamertje waar je helemaal zen van wordt.

De vloer

Je zult er wellicht niet direct aan denken, maar een goede vloer is heel belangrijk voor de uitstraling van de wc! Naast dat een mooie vloer een luxe uitstraling kan geven, is het ook belangrijk voor de hygiëne. Vloerbedekking in een wc is bijvoorbeeld totaal niet hygiënisch. Het is beter om te gaan voor tegels. Zelf heb ik gekozen voor marmeren tegels. Ik was eens in een hotel in Rome, waar ze marmeren tegels hadden. supermooi en duurzaam! Het voelt alsof ik altijd in een hotel naar de wc gaat. Tegels zijn ook gemakkelijk schoon te houden. En er zijn veel meer opties dan tegels van marmer, die soms wat prijzig kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor keramische tegels, of een andere vorm van natuursteen dan marmer. Als jouw wc in de badkamer staat, hou er dan rekening mee dat er kans is dat er kalkaanslag ontstaat. Sommige tegels zijn hier gevoeliger voor, pas hier je keuze dus op aan!

De wc

Logischerwijs is de wc zelf ook van belang voor de sfeer in het kamertje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wandcloset. Hierbij loopt de wc niet door tot in de grond, maar hangt aan de muur. Dit heeft meerdere voordelen: Ten eerste win je aan ruimte. Ten tweede kun je onder de wc gemakkelijk schoonmaken. Dit is veel hygiënischer. Ook zit de stortbak verwerkt in de achterwand. Dit laatste geeft een veel mooiere en luxere uitstraling aan jouw kleinste kamertje. Naast het kiezen voor een wandcloset of een ‘reguliere’ wc, kan je de boel opleuken met een wc-bril. Die van mij is ook van marmer. Zelfs een houder voor de wc-borstel heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor simpel en strak, maar je hebt ze zelfs in de vorm van een bloem, of een vogel. Je kunt het zo raar niet bedenken of je kunt het aanschaffen. Ik kan iedereen aanraden om snel aan de slag te gaan met de vloer en de wc-pot in het kleinste kamertje. Zelf wil ik in ieder geval niet meer anders dan mijn ‘hotel-wc’!

Geef een reactie