LED strip profiel voor egale verlichting in je nieuwe woning

Ga je binnenkort verhuizen, heb je onlangs een nieuwe woning gekocht of ga je jouw huidige woning verbouwen? Dan is het slim om naar allerlei verschillende dingen te kijken die belangrijk zijn voor in je woning. Hierbij is verlichting één van. Verlichting kan je op allerlei verschillende manieren verwerken in je woning. Het soort verlichting kan een grote rol spelen in het interieur van je nieuwe huis. Denk bijvoorbeeld aan led strips kopen. In deze blog geven we je meer informatie over deze ledstrips en hoe je ze het beste kan verwerken in jouw interieur.

Ledstrips verwerken in je interieur

Ledstrips zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Led strips zijn te verkrijgen in bijvoorbeeld koud en warm wit licht maar ook in de RGB kleuren. RGB staat  voor rood, groen en blauw. Deze drie kleuren zijn de basiskleuren om uiteindelijk allerlei verschillende soorten kleuren te kunnen maken. Wanneer je gaat kijken naar led strips is het belangrijk om te kijken wat voor soort ledstrips er in jouw interieur passen. Vervolgens kan je deze led strips mooi afwerken met een led profiel. Hierdoor zal jouw led verlichting in een egale kleur te zien zijn. Led strip profielen kan je bijvoorbeeld monteren aan de muur of aan het plafond maar je kan ze ook in laten frezen. Hierdoor zal je verlichting in je muur zitten waardoor het niet ‘uitsteekt’ bijvoorbeeld. Hierdoor is je verlichting helemaal netjes afgewerkt.

Het gebruik van led verlichting.

Led verlichting kan op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. Led verlichting kan bijvoorbeeld als hoofdverlichting dienen binnen je woning maar kan ook als accessoire licht dienen.

Bediening van je ledverlichting

Afhankelijk van wat voor soort led verlichting je hebt kan je deze led strips gemakkelijk dienen met een afstandsbediening. Hiermee kan je bijvoorbeeld de verlichting dimmen maar ook van kleur laten veranderen als je beschikt over een RGB led strip.

Maak een lichtplan

Wanneer je aan de slag gaat met je nieuwe verlichting is het slim om een lichtplan te maken. Hierdoor kan je precies uitdenken waar en wat voor soort licht je nodig hebt om je woning goed te kunnen verlichten. Het is hierbij belangrijk dat je direct rekening houdt met de ramen die zich in de woning bevinden. Op basis hiervan is het belangrijk om te kijken waar nog verlichting mist. Houd er ook rekening mee dat wanneer je gaat uitbouwen dat het licht vanuit de ramen uiteindelijk niet meer voldoende is omdat je jouw woning gaat verlengen.

Geef een reactie