Trespa plaat: milieuvriendelijk op mijn balkon

Trespa plaat

Mijn balkon kon wel een opknapbeurt gebruiken. Het is een geheel open balkon waar storm en regen en allerlei andere weerselementen vrij spel op hebben. De eens zo mooie witte spijlen waren zwart  geworden en dat gold ook voor de balkonvloer. Ik beschouw mijn balkon in de zomer als een soort tweede huiskamer dus ik besefte dat er wat moest gebeuren. Tenslotte komt de zomer er al weer bijna aan en dan wil ik graag weer op het balkon zitten. Dus ging ik aan de slag met een nieuw ontwerp voor die zogenaamd tweede huiskamer van mij. Ik wilde dit keer ook wat op de vloer hebben. Maar ja, dat moest natuurlijk wel echt heel sterk spul zijn. Al zoekend op internet kwam ik de Trespa plaat tegen. Daar had ik nog nooit van gehoord. Maar zo’n Trespa plaat blijkt van veel markten thuis en hij is nog milieuvriendelijk ook.

Trespa plaat: maakt mijn balkon af

Een Trespa plaat is een vlakke plaat gemaakt van hars en op hout gebaseerde vezels. De plaat is zeer sterk, brandveilig en weerbestendig. Heel handig voor op mijn balkon dus. En wat ook handig is, vooral voor een kleurliefhebber als ik, hij is in diverse kleuren te krijgen. Je kunt hem dus naar smaak uitzoeken en vervolgens op maat laten maken. De Trespa plaat is wat dat betreft ook erg makkelijk. Hij is prima naar wens te formeren. En is hij dan tenslotte geïnstalleerd dan is de plaat makkelijk schoon te houden. Zon en regen hebben geen effect op hem. De Trespa plaat heeft namelijk een gesloten oppervlak waardoor vuil zich niet vasthecht. Even een schoonmaakmiddel in de emmer, dweilen en klaar. Dat is handig want ik ben niet iemand die eindeloos zijn balkon staat te poetsen.

En nog groen ook

Het merk Trespa werkt tenslotte hard aan het milieu. Dat vind ik zelf toch wel belangrijk. Ze hebben drie uitgangspunten waarop ze hun producten produceren. Die uitgangspunten zijn: do no harm, do good, do better. Dit houdt in dat het merk de milieubelasting minimaliseert en aan de regelgeving voldoet, ze helpen hun klanten hun duurzaamheidspositie te verbeteren en ze proberen nieuwe, duurzame zakelijke kansen te ontwikkelen. Dus het is zeker geen schande om zo’n plaat op het balkon te hebben. Mijn balkon is inmiddels klaar en ik kijk reikhalzend uit naar de zomer als ik echt van mijn opgeknapte balkon kan gaan genieten.

Geef een reactie