Grote tuinen bijhouden

Als kind woonde ik in een relatief klein huis met een kleine tuin. Dit was natuurlijk jammer omdat mijn moeder graag van tuinieren hield. Toen we naar een klein dorp in Noord-Brabant verhuisde kreeg mijn moeder haar droomtuin waarin ze naar harte kon tuinieren. Natuurlijk komt bij een grote tuin meer onderhoud kijken. Over het algemeen zijn tuinen het mooist wanneer ze wat wild laten groeien. Niet te wild maar een te strakke tuin is ook niet mooi. Bij een tuin bijhouden komt ook zwaar werk kijken. Bijvoorbeeld het snoeien van heggen of bomen. Een zware klus is vaak het gras maaien. Een strak grasveld in de tuin oogt erg mooi maar grasmaaien zeker met een ouderwetse handmatige grasmaaier is zwaar werk.

Zwaar werk

Een alternatief is de grasmaaier waarop je rond kunt rijden zoals je die vaak ziet in Amerika maar dat is wat over de top, of een elektrische grasmaaier maar dat is nog steeds veel werk. Een soortgelijke klus in het huis is stofzuigen. In de afgelopen jaren is de zogenaamde robotstofzuiger steeds populairder geworden. Deze ronde stofzuiger zet je aan en beweegt zichzelf door het huis. De huiskamer wordt schoon gezogen zonder dat de bewoner zelf iets hoeft uit te voeren.

Robotmaaier

Tegenwoordig is er ook de robotgrasmaaier beschikbaar. Met de robotmaaier hoef je nooit meer zelf het zware werk van het tuinieren te doen en kun je je focussen op de leukere aspecten van je tuin bijhouden. Een robotmaaier is niet alleen efficiƫnt en gemakkelijk in gebruik. Omdat de maaier in plaats van benzine of olie op een accu loopt is het gebruik maken van een robotmaaier ook veel duurzamer voor het milieu. Daarnaast maakt de maaier ook minder herrie zodat u de buren minder lastig alt. Een robotmaaier is dan ook erg handig voor oudere mensen die slecht ter been zijn of mensen met een beperking. De robotgrasmaaier heeft ook als voordeel dat hij op verschillende manieren kan worden ingesteld zodat u zelf specifiek bepaald wat de lengte van het gras moet zijn. De robotgrasmaaier strooit de grasresten uit over het gazon. Sommige mensen harken het gras dan meteen weg maar dit is niet altijd verstandig. De grasresten kunnen namelijk als natuurlijke meststof functioneren wat uw tuin er alleen maar mooier en gezonder op maakt.

Er zijn verschillende zaken waarop gelet moet worden tijdens de aanschaf van een robotmaaier. Zo heeft elke robotgrasmaaier een bepaalde capaciteit in m2. Ook moet er rekening gehouden worden met de opmaak van uw tuin. Als deze hellingen of onregelmatigheden kan een sterkere grasmaaier nodig zijn.

Geef een reactie