Erg belangrijk: let op je fysieke gezondheid

In de maatschappij van tegenwoordig zijn we heel veel bezig met de vraag of je wel lekker in je fel zit. De mentale gezondheid is een van de meest besproken onderwerpen van vandaag; burn-outs, stress en mindfullness zijn niet meer weg te denken van het nieuws en de blogs. Maar wat niet vergeten moet worden is dat ook je fysieke gezondheid erg belangrijk is. En daarnaast; als je fysieke gezondheid niet optimaal is kan dit ook op je mentale gezondheid een negatief effect hebben!

Sporten

Dat sporten positief is voor je fysieke gezondheid is geen nieuw nieuws. Ook blijft sporten zeker wel een onderwerp waar ook vandaag de dag veel over gepraat wordt. Echter, is er wel duidelijk een hype gaande. Door de bloggers, youtubers en andere influencers die elke dag zwetend in de sportschool staan, lijkt dit de nieuwe maatstaf te worden. Toch lijkt de maatschappij tegenwoordig, die deze mensen vaak als een voorbeeld zien, een paar dingen te vergeten. Allereerst zijn deze mensen erg thuis met programma’s zoals Photoshop waardoor de foto’s van hun fitte lichaam vaak geen realistisch beeld schept. Daarnaast is het natuurlijk naast een gewone fulltime baan absoluut niet te doen om elke dag in de sportschool te staan. En dan hebben we het nog niet eens over je lichaam overbelasten! Belangrijk is dus: sport regelmatig maar hou realistische doelstellingen aan om het gezond te houden.

Lichaamshouding

Wat mensen ook vaak vergeten is dat een goede lichaamshouding heel belangrijk is. Niet alleen met sporten, maar ook absoluut tijdens het werken. Een goede tip is daarom om een melding in je telefoon te zetten voor een paar keer per dag. Krijg je een melding, let dan even op je houding en of je wel recht zit. Het is erg goed om je bewust te zijn van je houding en zo zal je ook tijdens het sporten sneller de juiste houding aannemen. Dit voorkomt onnodige rug- en nekklachten en blessures door sport. En weet je niet zo goed wat een goede houding is? Ga dan een keer naar een fysiotherapeut die dit je kan uitleggen. Geloof me, dit kan echt een openbaring zijn!

Goed schoeisel

Tot slot heb ik uit ervaring ontdekt dat goed schoeisel ook erg belangrijk is voor je fysieke gezondheid. Hierbij geldt weer; dit is niet alleen tijdens het sporten van belang, maar ook in het dagelijks leven. Toch kan het lastig zijn als je, net als ik, naar je werk netjes gekleed moet. Je kan dan niet aankomen in je sneakers met dikke zool, maar zult toch een net paar hakken aan moeten trekken. Gelukkig heb je ook hakken met een stevige hak en een goede zool. Persoonlijk ben ik erg fan van de hakken van Peter Kaiser, met dit merk heb je gegarandeerd goede kwaliteit schoenen. Koop dus niet door geldgebrek een paar hakken van 10 euro, maar geef liever iets meer uit voor betere kwaliteit. Ze blijven langer mooi én je lichaam zal hier erg blij mee zijn.

Geef een reactie