CBD zalf: mijn handen zijn weer mooi!

CBD zalf

Elke winter is het hetzelfde liedje. Zodra de vorstgrens nadert beginnen mijn handen rood te zien, te jeuken en vaak ook pijn te doen. Een grote rode vlek bedekt mijn beide handen en het ziet er niet uit. Nog los van de klachten die het met zich meebrengt. Ik heb een sociaal beroep waarin ik veel nieuwe mensen leer kennen en veel handen moet schudden. Het valt mensen vaak op en dan schaam ik me zelfs voor mijn handen. Ik weet zelf maar al te goed hoe mijn eerste reactie is als ik mensen zie met een bepaalde huidaandoening. Je wilt het niet en voor mijn eigen reactie schaam ik me ook, maar in eerste instantie voel je toch een kleine weerstand in je opkomen.  Dat is natuurlijk onterecht en nu ik zelf in de winters dit meemaak, weet ik hoe erg dat is. Ik heb al veel geprobeerd waaronder veel hormonen crèmes. Iemand wees me op CBD zalf.

Wat is eigenlijk CBD zalf?

Ik had nog nooit van CBD zalf gehoord en besloot het eerst eens op te zoeken. Het is toch iets wat je op je huid smeert en ik weet als geen ander dat je zuinig moet zijn op je huid. Toen ik de eerste regels las van het product dacht ik oprecht: laat maar zitten want CBD zalf bestaat uit cannabidiol. Inderdaad gewonnen uit hennep dus. Daar had ik echt geen zin in. Maar mijn angst was geheel onterecht. Bij cannabidiol ontbreekt de psychoactieve stof en het heeft dus helemaal niet de werking van het roken van wiet bijvoorbeeld. Het is ook geen zalf die valt onder de Opium wet. En eerlijk is eerlijk, ik heb ook wel gehoord van de geneeskrachtige werking van hennep. Deze zalf stimuleert een gezonde celgroei en het heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende invloed waarbij het de huid herstelt. Sinds 2016 gaan steeds mee mensen dit gebruiken.

Wanneer gebruik je deze zalf?

Omdat hormoon zalven op zich niet echt passen in mijn gezonde levensstijl besloot ik de gok maar eens een keer te wagen. Deze zalf is namelijk een natuurproduct. CBD zalf wordt namelijk toegepast bij vele huidaandoeningen waaronder de mijne. Je moet dan denken aan rode plekken op de huid, eczeem, acne, geïrriteerde of uitgedroogde huid of een gesprongen of door de zon gebrande huid. Inmiddels heb ik een tube in huis gehaald en ben ik begonnen. En het lijkt erop dat de zalf het gewenste resultaat heeft!

Geef een reactie