Duurzaam leven in Italië

Heet land

Italië is heet, erg heet. Toen we een aantal jaar geleden twee jaar naar Italië verhuisden voor mijn vaders werk leefden we niet aan de kust maar in het midden van Italië. De winters zijn natuurlijk ontzettend mild wat fijn is maar de zomers kunnen verzengend heet zijn. Vergeleken met het bewolkte Nederland kregen we gigantische hoeveelheden zon. Dit bracht gelukkig ook voordelen met zich mee. Omdat er meer ruimte was om het huis konden we een zwembad in de tuin hebben om af te koelen. De tuin zelf was ook een stuk groter.

Omdat Italië zoveel zonniger is dan Nederland konden we ook effectiever omgaan met het energiegebruik van ons huis. Natuurlijk was het zo dat omdat de winters veel warmer zijn we minder stookkosten hadden wat al zeer effectief was. Daarnaast gingen we zonnepanelen huren zodat we onze elektriciteitsrekzening omlaag konden brengen. Het grote voordeel van zonnepanelen huren in een land zo zonnig als Italië is dat bijna al ons stroomgebruik nu wordt opgewekt door deze panelen. De vraag is dan ook waarom hebben we deze zonnepanelen niet gekocht in plaats van gehuurd. Het antwoord is dat we zoals aangegeven slechts twee jaar in Italië gingen wonen.

Beste plekken

In deze jaren hebben we veel bezocht in Italië, natuurlijk de prachtige hoofdstad Rome, maar het is ook een truc om de beste plekjes in Rome te kennen. Rome wordt overspoeld door toeristen dus een goede truc om te weten is naar de drukbezochte plekken te gaan op een tijdstip dat er nog weinig tot geen toeristen zijn. Zonsondergang is misschien het drukste moment van de dag maar soortgelijk mooi licht wordt gecreëerd bij zonsopgang. Als je op dit tijdstip rond zes of zeven uur in de ochtend naar de toeristische trekpleisters gaat zal het compleet leeg zijn en een perfecte tijd om mooie foto’s te maken. Een van de mooiste plaatsen in Rome om te bezoeken is het Trastevere gebied in Rome.

Dit gebied is een van de beste eet locaties in natuurlijk de beste dinerstad van de wereld. Het heeft ook prachtige zonsondergangen en een uitzicht dat uitkijkt over de zee. En natuurlijk is ook het Chianti gebied het absoluut waard om te gaan bekijken. Het is de geboorteplaats van Italië ’s meest bekende wijnen maar daarnaast is het ook gewoon een prachtig natuurgebied om te bezoeken. Het heeft rollende prachtige heuvels met een gigantische hoeveelheid zonnebloemen om de wijngaarden heen. Natuurlijk is ook het Colosseum en het Vaticaan het bezoeken waard.

Geef een reactie